Midsommarafton är en de facto-semester

Midsummer's Eve | holiday | Britannica

Midsommarafton är en de facto-semester. Dessa behandlas nästan alltid som officiella helgdagar av arbetsgivare, så de flesta anställda som arbetar ordinarie kontorstid fungerar inte dessa dagar.

Denna svenska helgdag firas (Midsommardagen) varje år på lördagen som faller mellan 20 – 26 juni. Det faktiska datumet för midsommardagen och sommarsolståndet kan variera mellan 20 och 21 juni.

Midsommar är en av de äldsta och viktigaste helgdagarna i Sverige. Festligheterna börjar fredagen före – midsommarafton

Midsommar ansågs vara en av de viktigaste tiderna under året när magikans kraft var starkast och då ansågs det vara en bra tid att utföra ritualer, särskilt de som relaterade till att förutsäga framtiden. En tradition av detta är en där unga människor plockar buketter med sju eller nio olika blommor och lägger dem under kudden i hopp om att drömma om sin framtida make.

Blommor används också för att klä upp majstången. En av anledningarna till att firandet inträffar i slutet av juni, snarare än den 1 maj i andra länder som har liknande festivaler som Tyskland, Irland och Storbritannien, är att det i Sverige är svårare att hitta blommor och grönska tidigare på våren.